Feadship Viva
Motorna jahta leta 2022

World Superyacht Awards

Feadship pobral kar 4 nagrade

Ladjedelnica Feadship je osvojila štiri prestižne nagrade na podelitvi nagrad World Superyacht Awards (WSA) 2022 v organizaciji revije Boat International. Motorne jahte “VIVA”, “Somnium” in “Vanish” so zmagale v svojih kategorijah, “VIVA” pa je domov odnesla tudi največje priznanje z osvojitvijo nagrade Motorna Jahta leta 2022.

Nagrada Neptun 2022

V svoji 17-letni zgodovini je nagrado World Superyacht Awards gostilo več mest, med drugimi Amsterdam, Istanbul, Firence in Monako, letos pa se je slovesnost vrnila k svojim začetkom, v London. Gala slovesnost ob razglasitvi zmagovalcev nagrad Neptun 2022 je bila potekala v živo, v zgodovinski Guildhall in bila popolnoma razprodana. Kot vedno, je o zmagovalcih odločala izključno komisija lastnikov superjaht, zaradi česar so nagrade v industriji še bolj cenjene. Jan-Bart Verkuyl – direktor ladjedelnice Feadship in izvršni direktor Royal Van Lent Shipyard, ki se je udeležil slovesnosti, je dejal, da je »prejetje štirih nagrad, vključno z motorno jahto leta, še eno vrhunsko priznanje strasti naših obrtnikov v Feadship-u in timskemu delo vseh vpletenih. Zahvaljujemo se tudi lastnikom jaht “VIVA”, “Somnium” in “Vanish”, ki so to omogočili.”

Doslednost v vseh pogledih

Na odločitev sodnikov je vplivalo veliko dejavnikov, vendar je bila MY “Viva” dosledna v vseh pogledih, zaradi česar je z veliko prednostjo odnesla nagrado za  Motorno Jahto leta 2002. “Takšna, “vseobsegajoča” doslednost”, so menili sodniki, “je bila v veliki meri posledica podrobne obravnave vsakega vidika plovila. Lastnikovo znanje in popolna vključenost v gradnjo sta se bogato obrestovala. Kot rezultat, ima ta jahta vse, od privlačne zunanjosti, z vrhunskimi prostori na palubi do zavidljivega “beach cluba” na krmi in sodobno notranjostjo izpod peresa oblikovalca Petra Marino, ki se tekoče povezuje z zunanjostjo skozi ogromna okna, svoje pa je prispevala tudi splošna ureditev tlorisa, v celoti prilagojenega potrebam lastnika, gostov in posadke. MY “Viva” prav nič ne manjka tudi na tehnični in operativni strani. Sodniki so bili navdušeni tudi nad »njeno trajnostno usmerjenim in premišljenim pogonskim sistemom, optimalnimi tehničnimi površinami, praktično garažo in odličnimi bivalnimi ter delovnimi prostori/pogoji za njeno posadko, kar zaokroža vrhunsko kakovost izdelave«. MY “VIVA” je tudi zmagovalec kategorije Displacement Motoryachts (izpodrivne motrone jahte) med 2.000 GT in več.

 

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL