Matjaž Pavlinjek, direktor družbe Roto, prejel najvišje priznanje Letalske zveze Slovenije

Nagrado za izjemne dosežke pri širjenju in razvoju letalske dejavnosti

Letalska zveza Slovenije je 28. marca 2023 podelila priznanje Edvarda Rusjana za izjemne dosežke pri širjenju in razvoju letalske dejavnosti v Sloveniji Matjažu Pavlinjeku, direktorju družbe Roto in generalnemu direktorju organizacije 24. FAI svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni, ki je septembra lani potekalo v Murski Soboti.

 

Letalska zveza Slovenije, krovna slovenska organizacija na področju letalskega športa, ki združuje osem športnih panog, je 28. marca 2023 podelila dve priznanji Edvarda Rusjana. Prvo priznanje za izjemno aktivno prizadevanje pri širjenju in razvoju letalske dejavnosti je prejel Matjaž Pavlinjek, direktor družbe Roto d. o. o. in generalni direktor organizacije 24. FAI svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni, ki je med 16. in 23. septembrom 2022 potekalo v Murski Soboti. Priznanje za življenjsko delo je prejel pionir in utemeljitelj balonarskega športa v Sloveniji, Avi Šorn.

Igor Eržen, predsednik Letalske zveze Slovenije, in Matjaž Pavlinjek, direktor Roto d.o.o. in generalni direktor organizacije 24. FAI svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni

Naj spomnimo: 24. FAI svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni, ki je septembra lani potekalo v Murski Soboti v organizaciji Balonarskega kluba Roto balon klub s partnerji FAI, Letalsko zvezo Slovenije, Mestno občino Murska Sobota ter Aeroklubom iz Murske Sobote, je bila največja športna letalska prireditev v samostojni Sloveniji. Tekmovanja so se udeležile 103 tekmovalne ekipe iz 32 držav z vsega sveta. Vrhunski športni dogodek je v Mursko Soboto privabil veliko število obiskovalcev in Slovenijo postavil na svetovni zemljevid atraktivnih lokacij za letenje s toplozračnimi baloni. Organizacijsko izjemno kompleksna prireditev je bila izpeljana pod taktirko Matjaža Pavlinjeka, predsednika Roto balon kluba in generalnega direktorja organizacije tekmovanja, ki je skupaj z ekipami dokazal, da Slovenija zmore in zna organizirati tovrstne kompleksne športne dogodke. Brezhibno izpeljan tekmovalni del prireditve in bogat spremljevalni program za obiskovalce prireditve sta Pomurje še dodatno utrdila kot atraktivno turistično destinacijo v očeh domače in tuje javnosti.

 

Igor Eržen, predsednik Letalske zveze Slovenije: »Matjaž Pavlinjek je s svojo odlično organizacijsko sposobnostjo organiziral in izpeljal balonarsko svetovno prvenstvo, ki je potekalo v gostoljubni atmosferi Murske Sobote. Uspelo mu je povezati najboljše pilote ter predstaviti Slovenijo in Letalsko zvezo v luči, ki nas postavlja v sam svetovni vrh balonarstva. Vse to mu je uspelo z vztrajnostjo, voljo do dela in veliko mero entuziazma, zato mu na Letalski zvezi s ponosom podeljujemo naše najvišje priznanje, nagrado Edvarda Rusjana, za izjemne dosežke.«

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL