Venice Boat Show
Venice boat show 2022

Venice Boat Show 2022

Navtična razstava v Benetkah obljublja pestro dogajanje

Devet dni razstave je posvečenih plovilom, vključno z jahtami in superjahtami, testi plovil, konferencami, razstavami in regatami. Tretja izdaja beneškega navtičnega salona, enega glavnih sejmov v Italiji in referenčne točke za celotni Jadran, bo od 28. maja do 5. junija 2022 znova potekala v beneškem Arsenalu, ki je bil pomorsko in ladjedelniško središče beneške republike. Kot simbol stoletne vojaške prevlade Benetk je Arsenal idealno prizorišče za predstavitev najboljšega v sodobni navtični industriji, ki se bo letos predstavila na 50.000 kvadratnih metrih vodnega bazena, več kot 1.000 metrih pomolov, več kot 30.000 kvadratnih metrov zunanjih in zgodovinskih razstavnih prostorov, paviljonih in tudi v srednjem suhem doku, ki doslej ni bil odprt za javnost.

Venice Boat Show map
Mapa

Od 28. maja do 5. junija bodo v Benetkah privezani biseri morja, jahte in maksi jahte, odličnost Made in Italy, navtična razstava pa bo tudi priložnost za pogovor o okoljski trajnosti ter za poglobitev izobraževalnih in športnih aktivnosti, ki so tesno vezane na morje in laguno, s katerimi so Benetke že od nekdaj neločljivo povezane.

Velik poudarek bo na jadranju, električnem pogonu, tradicionalnem ladjedelništvu lagune in vodilnih ladjah amfibijskega mesta.

V devetih dnevih se bodo zvrstila številna srečanja, predstavitve in tematske konference: E-Village ali e-vas, posvečena električnim čolnom in drugi izdaji e-regate; razstave, umetniške instalacije, vodeni ogledi in izobraževalne dejavnosti za otroke; vodne preizkušnje, trofeje in športne regate; stojnice za oblikovanje in izdelavo, tehnologijo, navtično pohištvo; okrepčevalnice z beneškimi specialitetami, bari in prodajne točke.

Razstavljena plovila
Navtični sejem v Benetkah

 

Navtična razstava bo odprta vsak dan od 10. do 20. ure. Do Arsenala lahko pridete peš ali z javnim vodnim prevozom ACTV s treh različnih smeri: Padiglione delle Navi, Giardino delle Vergini in Bacini. Imetniki vstopnice za navtično razstavo lahko izkoristijo posebno ceno za ACTV linije 5,00 € v eno smer in 8,00 € A/R (trajanje 75 minut). Vse informacije so dostopne na spletnem mestu www.salonenautico.venezia.it.

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL