»Bee the change«

Za boljši in prijaznejši svet za vse

Bee the change« je osnovno vodilo zavedanja, da se spremembe začnejo najprej v nas samih. To je bil osrednji moto razprave, v okviru »Svetovnega dneva čebel«, ki jo je organiziralo podjetje Medex. Razprava, usmerjena v prihodnost, je poudarila zavedanje o pomenu opraševalcev, ne le čebel, temveč tudi čmrljev, metuljev in muh, ki so odgovorni kar za 75% pridelka hrane.

Predstavili so tudi pomembnost pogozdovanja na degradiranih območjih sveta, kjer je človek, zaradi potrebe po gradbenem materialu, kurjavi in bivalnem prostoru, izsekal gozdove in popolnoma porušil naravno ravnotežje. Zato so se odločili, skupaj s slovenskim sejalnim projektom Treecelet, posaditi 10.000 medovitih dreves v Tanzaniji. V okviru trajnostnega delovanja in opolnomočenja žensk pa so podpisali tudi generalno pokroviteljstvo z Ženskim nogometnim klubom Radomlje.

Trajnostno delovanje ne zadeva le okolja, temveč ima tudi socialni in ekonomski vidik in s tem enakopravni položaj žensk v družbi, zato so v drugem delu podpisali zavezo o sodelovanju z Ženskim nogometnim klubom Radomlje, saj je ženski nogomet v Sloveniji še vedno zelo zapostavljen.

Martin Kandus, direktor strategije v Medexu in predsednica Ženskega nogometnega kluba Radomlje, Andreja Leskovšek McQuarrie, sta naznanila medsebojno sodelovanje, s tem sta se članska ekipa in starejša mladinska ekipa U17 preimenovali v ekipi ŽNK Radomlje Medex. Sodelovanje je rezultat skupne vizije in vrednot – strasti, pomena skupnosti, integritete, inovativnosti in trajnosti. Medex si s klubom želi zgraditi inovativno skupnost, ki bo temeljila na trajnosti. Delijo si strast do opolnomočenja žensk, zdaj pa jim bo skupno tudi ambasadorstvo čebelam prijaznega sveta, katerega del je tudi vrhunski kolesar Tadej Pogačar.

Aleša Mižigoj, direktorica Medexa: »V podjetju Medex si želimo opozarjati na teme ali delovanja, ki večkrat ostanejo prezrta, pomenijo pa ustvarjanje kvalitetnejšega družbenega okolja in boljšega sožitja z naravo.«

 

www.medex.si

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL