Wally Power 58

Novost iz Wally-a prinaša nekatere radikalne rešitve

Ferretti Group je v Benetkah premierno predstavil Wallypower 58, model, ki nadaljuje zgodbo izjemnega dizajna prvega Wally 118, tokrat v manjši embalaži. Oblikovanje, ki spominja na vojaška plovila z čistimi in ravnimi površinami, je Wally praktično uvedel in populiziral v navtičnem oblikovanju. Dandanes smo takih oblik že vajeni, zato novi 58 v tem smislu ni revolucionaren. Kljub temu pa gre za zelo lepo in prepoznavno plovilo, ki ohranja povsem čiste linije zunanjosti.

Navdušuje krma z spustnimi stranicami in stranske pokončne »ledvičke«, vstopniki za zrak, ki spominjajo na zlata leta avtomobilističnega oblikovanja. Nadgradnja, oziroma Hardtop, je sestavljena iz ravnih ploskev, ki so skoraj v celoti steklene, zato je preglednost odlična, doda pa tudi svoje pri samem občutku povezanosti z morjem na celotnem krmnem delu.  Oblikovanje je združeno s hitrostjo, saj bo wallypower 58 lahko plul z več kot 40 vozli, opremljen z 3 motorji Volvo Penta IPS 800 (ali IPS 700). Za lahkotno manevriranje poskrbi “joystick”.

Poglejte tudi, kako je Wally rešil bimini top, celotni sistem izgleda predemenzionirano in utilitaristično, obenem pa se odlično vklaplja v celoten videz.

Da je oblikovanje pri Wally brezkompromisno pa pokaže njihov nadomestek bočnih oken, ki bi drugače kvarila videz površine. Namesto bočnih oken, razgled in svetlobo v podkrovje na wallypower 58 prenaša visoko resolucijska (4k) in stabilizirana kamera na vsakem boku, ki projicirata širokokotno sliko zunanjosti na zaslone v notranjem salonu. Prezračevanje in naravna svetloba pa v podpalubje prodirata le preko strešnih oken.

 

DOLŽINA: 17.3m
ŠIRINA: 5.0 m
MOTORJI: 3 x 550-600 KM Volvo Penta IPS700/800
GORIVO: 3,000L

DOSEG: 330nm pri 30 vozlih

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL