Novi Yamarin 80 DC

Nordijska praktičnost združena s sredozemsko navtično kulturo

 Yamarin ponudba velikih čolnov se širi z dodatkom 8-metrskga dnevnega čolna, zasnovanega za svetovni trg. Novi model na inovativen način združuje najboljše lastnosti dnevnega križarjenja in odprtega čolna.

»Naša plovila so bila vedno zelo priljubljena na Norveškem, Švedskem in Finskem, vendar je bilo izhodišče pri oblikovanju novega dnevnega čolna, da bi moral prav tako dobro služiti navtikom v Sredozemlju, na Floridi in v Avstraliji« pravi Artturi Niittynen, direktor prodaje in trženja pri Yamarinu. Novi Yamarin 80 DC se razlikuje od tipičnih nordijskih dnevnih čolnov in tudi od drugih Yamarinovih modelov, predvsem po zasnovi premčne palube, ki omogoča dostop na čoln s strani. Dostop iz zaščitenega kokpita do premca pa je na levi strani, medtem ko je pri večini sodobnih čolnov tega tipa dostop običajno na sredini.

 

Pravo srce čolna je njegov prostoren odprt kokpit, kjer se lahko udobno druži do osem ljudi. Omarica na levi strani je opremljena s štedilnikom, hladilnikom in pomivalnim koritom ter veliko odlagalnimi prostori. Med kuhanjem se pokrov omarice odpre v priročno delovno ploščo. Velikost prostora za druženje v kokpitu se občutno poveča, ko se naslonjalo skiperjeve dvojne klopi obrne naprej. Prav tako se zvrne navzdol hrbtna stran sedežne garniture na krmi, ki jo spremeni v ležalnik,” pravi vodja trženja Johan Finnberg .

 

Pametni zaslon Yamarin Q je sestavni del čolna, tako kot izvenkrmni motor Yamaha F300 V6. Standardna oprema vključuje 16 palčni Q-zaslon z elektronskimi navigacijskimi kartami Navionics, dvojni zaslon pa je opcija. »Čoln je bil zasnovan okoli teh komponent. To ima za posledico tudi pregledno razporejen kokpit, ki je bil zasnovan z določenimi mesti za zaslone, merilnike Yamaha, ročico za plin ter priključek za polnjenje telefonov« pravi Finnberg.

 

Čoln poleg enostavnega dostopa s premca omogoča tudi neoviran prehod s krme. Plavalne ploščadi so pokrite z nedrsečimi talnimi površinami Softdeck, ki so vzdržljive in udobne tudi za bose noge ter segajo daleč vzdolž bokov čolna. Pred izvenkrmnim motorjem je prostoren odlagalni prostor, v katerega se enostavno zloži bimini. Standardna oprema vključuje električni WC, hladilnik in podlogo Softdeck v kokpitu. Dodatna oprema vključuje drugi 16 palčni zaslon, grelnik ali klimatsko napravo, bimini, mizo v kokpitu, ležalnik in premčni bimini.

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL