Pininfarina Nautical in De Simoni Yacht Design napovedujeta katamaran CAT56

Gre za prvi projekt sodelovanja med obema oblikovalskima hišama za ladjedelnico Austin Parker

CAT56, prvi projekt Austina Parkerja po prevzemu s strani Barisa Nalcacija, je rojen v znamenju inovacije, s ciljem združiti udobje, ki ga ponuja prostornost katamarana, s kakovostjo in športnostjo jaht višje kategorije. Konfiguracija plovila – 17 metrov v dolžino in 7 metrov v širino – je omogočila ustvarjanje velikodušne in prostorne postavitve, hkrati pa ohranila eleganten profil, ki bo olajšal pristajanje v marinah. S stilističnega vidika CAT56 izstopa po svojem športnem značaju, ki spominja na tipičen dizajn superjaht, eleganten in potegnjen, s prepoznavno DNK studijev Pininfarina in De Simoni Yacht Design. 
Večplastna zasnova poudarja nadgradnjo in omogoča, da se naravna svetloba z neba filtrira v dnevno sobo. Ta postavitev, ki spominja na super jahte, se odraža tudi v notranjosti čolna. “CAT56 je rezultat sodelovanja med Pininfarina Nautical in De Simoni Yacht Design ter izstopa zaradi svojega športnega in elegantnega dizajna. Pri ustvarjanju CAT56 smo se osredotočili na prostor in izkušnjo na krovu ter oblikovali čoln, ki brezhibno povezuje notranji in zunanji prostor ter omogoča udobno navigacijo,« pravi Daniele Mazzon, vodja transportnega oblikovanja pri Pininfarini.
»Prevzem Austina Parkerja pomeni pomembno prelomnico za ladjedelnico,« pravi Fulvio De Simoni, izvršni direktor De Simoni Yacth Design. »Baris Nalcaci ne bo le dal na voljo novih finančnih virov, ampak bo zahvaljujoč svojim trdnim industrijskim izkušnjam zagotovil proizvodnjo novega katamarana in čolnov, ki so trenutno v ponudbi z najsodobnejšo tehnologijo. Na vsaki stopnji projekta smo zelo upoštevali industrializacijo in proizvodne sisteme z namenom nenehnega izboljševanja kakovosti izdelka.”
CAT56 se bo začel proizvajati septembra in predstavlja prvi model v seriji čolnov, ki jih bosta v prihodnjih letih razvila Pininfarina Nautical in De Simoni Yacht Design za Austin Parker.

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL