Lürssen “KISMET”

Lürssen s ponosom sporoča, da je izvršila uspešno predajo jahte KISMET. Ladjedelnico je jahta zapustila 7. maja 2024 in se podala na prvo plovbo.

“KISMET” je bila zgrajena za stranko, ki dobro ve kaj hoče in je pri podjetju Lürssen naročila že več jaht, vse z istim imenom. Videz nove “KISMET” je zasnoval studijo Nuvolari-Lenard inse ponaša s harmoničnimi proporci. Dolga je 122 metrov (vključno z bowspritom) in široka 17,80 metra, kar kaže na izjemno prostornost, a je studijo uspel ohraniti gladke in elegantne linije. Veličasten jambor in skulptura na premcu, ki spominja na jaguarja v skoku, dajeta njenemu profilu poseben pridih veličastnosti.

Za notranjo opremo je lastnik ponovno zaprosil oblikovalski studio Reymond Langton Design, ki je zanj ustvaril notranjost neprimerljive lepote in prefinjenosti, prilagojeno lastnikovemu edinstvenemu življenjskemu slogu. Najpomembnejši elementi so med drugim odprta sprejemnica v dveh nadstropjih in jo krasijo obsežne video stene, “Nemo” kino na spodnji palubi s 150-palčnim televizorjem in prostorom za sedenje (in opazovanje) pod vodno gladino ter razkošen wellness vreden sedmih zvezdic.

KISMET predstavlja tuid tretje sodelovanje med podjetjem Lürssen, naročnikom in dolgoletnima predstavnikoma lastnika Kylom in Gerryjem Fultzom.

KISMET je obenem opremljen z najsodobnejšo tehnologijo in tehničnimi sistemi, odlikuje pa ga najsodobnejši hibridni pogonski sklop v kombinaciji s popolnoma električnim načinom, ki KISMET uvršča med najmočnejše in hkrati energetsko najučinkovitejše superjahte na svetu. Druge inovativne funkcije, kot sta sistem za rekuperacijo toplote v generatorjih ter njena uporaba za ogrevanje vode v bazenih, ali dinamično pozicioniranje za elektronsko sidranje na občutljivih in oddaljenih območjih, poudarjajo Lürssenovo zavezanost trajnosti in varnosti.

Peter Lürßen komentira: „Lastnikove želje so bile zahtevne. Vendar menimo, da smo s svojim tehničnim znanjem in izkušnjami izpolnili željo in vizijo lastnika o jahti, ki bo še mnogo let pred svojim časom. Ob tem se zahvaljujem za odlično delo pri oblikovanju in komunikaciji  studijema Nuvolari-Lenard in Reymondom Langton ter Lürssenovi projektni ekipi. Posebna zahvala gre tudi kompetentni in izkušeni ekipi predstavnikov lastnika,  Kyla in Gerryja Fultza.“

Fotografije zunanjosti: Carl Groll, Steffen Mayer in Jonas Thelen
Notranjost: renderji

 

 

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL