IVAN CAJZEK JE PREJEL NAGRADO GZS ZA IZJEMNE GOSPODARSKE IN PODJETNIŠKE DOSEŽKE

Gospodarska zbornica Slovenije je na 55. podelitvi nagrad najvišje priznanje za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke podelila podjetniku in direktorju družbe GIC GRADNJE, Ivanu Cajzku.

Rdeča nit letošnje podelitve je bila odličnost gospodarstvenikov, ki trajnostno ustvarjajo presežke, imajo večletne odlične rezultate na domačem in svetovnih trgih, razpolagajo z inovativno poslovno filozofijo in ravnajo s premišljenimi poslovnimi potezami. »V našem podjetju delamo spremembe in stremimo k ustvarjanju nove gradbene kulture, saj želimo gradbeni panogi povrniti zaslužen ugled. To priznanje pa ne pripada le meni, temveč mojemu fantastičnemu kolektivu ter seveda moji družini, ki me vedno podpirajo in mi stojijo ob strani,« je ob prejemu nagrade med drugim dejal direktor podjetja GIC GRADNJE Ivan Cajzek.

Svojo poslovno pot je začel kot vodja projekta v lokalnem gradbenem podjetju, v katerem je postalo poslovanje v času osamosvajanja Slovenije zelo neambiciozno. Zato je začel iskati drugo pot, po kateri bi lahko uresničil svojo vizijo. »Leta 1990, torej pred 33 leti, sem ustanovil svoje podjetje. Začetek je bil skromen, predvsem zaradi takratne izgube ogromnega tržišča za slovenske gradbenike, ki je nastala ob razpadu Jugoslavije. Kljub skromnim začetkom pa je podjetje iz leta v leto raslo in se razvijalo. Tako smo danes, po 33 letih postali prepoznavno gradbeno podjetje, ne le v Sloveniji, temveč tudi širše,« je še dodal.

Danes v Skupini GIC deluje 10 podjetij v Sloveniji in eno na Hrvaškem, s skupaj 150 redno zaposlenimi sodelavci in več sto zunanjimi partnerji ter podizvajalci. Vsa podjetja povezujejo dejavnosti, kot so gradnje, betonarne, kamnolomi, trgovina, proizvodnja in nepremičnine. Vodilno podjetje v skupini je podjetje GIC GRADNJE, ki dosega tudi pretežni del prihodkov skupine. V podjetju se lahko pohvalijo s številnimi uspešno izvedenimi projekti: »Vsak projekt je za naše podjetje zelo pomemben. Res pa je, da so tudi pri projektih oziroma objektih vedno izjeme, ki te ne pustijo ravnodušnega. S tega vidika bi morebiti izpostavil zadnje pomembnejše projekte, kot so potniški terminal na Brniku, garažna hiša v Luki Koper, logistični center v Hočah, logistični center na Reki, upravna stavba zavarovalnice v Mariboru in mnogi drugi …« je ponosno povedal letošnji nagrajenec.

 

Njihova odličnost se kaže predvsem v tem, da si postavijo in presežejo idealen standard delovanja. V podjetju GIC GRADNJE izpostavijo pet področij: strokovnost, ustvarjanje vrednosti za deležnike, odličnost v odnosih, kakovost delovanja ter odličnost v upravljanju in vodenju podjetja. Enako poskušajo delovati v okolju in družbi. »Želimo ustvariti trajnostno gradbeno podjetje z največjo dodano vrednostjo za sodelavce in naročnike. Prizadevamo si ravnati odgovorno do podjetja in do družbe, kar poganja inovativnost na področju trajnostne gradnje, zelene energije in sodobnih materialov. Koristi imajo naročniki in uporabniki enako kot okolje, v katerem smo, in seveda, tudi država,« je zaključil Ivan Cajzek.

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL