Croatia Yachting prevzela podjetje Odisej Yachting

Croatia Yachting, eno od vodilnih hrvaških yachting podjetij, je prevzela podjetje Odisej Yachting in tako dodatno okrepila svoj položaj vodilnega na dinamičnem tržišču navtike na Hrvaškem.

Z več kot 115.000 zadovoljnimi čarter strankami in 5 čarter bazami (Marina Kaštela, ACI Marina Dubrovnik, Marina Baotić Trogir, D- Marin Mandalina in Marina Kornati) je Croatia Yachting priznana v industriji navtike tako po prodaji kot po najemu plovil. V lasti ima največjo floto jadrnic Hanse na svetu in celo paleto modelov katamaranov Bali, kar skupaj s plovili drugih znamk ustvarja floto 140 plovil s povprečno starostjo manj kot 3 leta.

Podjetje je tudi pooblaščeni zastopnik priznanih blagovnih znamk Skupine Hanse, kot so Hanse, Dehler, RYCK, Sealine in Fjord, ter blagovne znamke katamaranov Bali, ki je del Skupine Catana.

Croatia Yachting svojo uspešno pot potrjuje s številnimi nagradami in nominacijami, zato jo Hrvaška gospodarska zbornica vsako leto nominira za “Turistički cvijet”. Leta 2022 in 2017 je nagrada za najboljše čarter podjetje pripadla prav njim. Poleg tega jim je bilo podeljeno tudi posebno priznanje za razvoj in vpeljavo sistema upravljanja kakovosti leta 2018.

Podjetje je v letu 2022 ustvarilo 27,02 milijona evrov poslovnih prihodkov in zaposluje 55 delavcev. Ustanovitelj Croatia Yachtinga, ki je hkrati tudi njegov izvršni direktor, je Domagoj Milišić.

Odisej Yachting je priznano podjetje, ki že 20 let deluje na tržišču Hrvaške in Poljske kot zastopnik katamaranov Bali in čarter podjetje s floto 18 plovil, ki so zasidrana v D-marin Mandalina „Šibenik“. Leta 2022 je podjetje ustvarilo skupni letni prihodek v znesku 2,23 milijona evrov in je imelo šest zaposlenih. Pred prodajo je bil lastnik in direktor podjetja Marek Michal Stryjecki.

S to pridobitvijo Croatia Yachting nadaljuje trend širjenja svoje flote, krepi svojo prisotnost v najatraktivnejših navtičnih centrih na Jadranu in pristopa k strankam na poljskem tržišču, ki se zanimajo za čarter management program za katamarane Bali – Bali Yachting world.

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL