Tisti »James Bond« občutek

Marian M800: plod slovenskega znanja

Verjetno smo vsi gledali filme James Bonda in, vsaj moški med nami, včasih sebe postavljali v njegov uglajeni smoking, Aston Martina in ostale scenarije klasične lepote. Verjetno se vsi strinjamo, da obstajajo plovila, ki jih z lahkoto umestimo v to kategorijo, recimo kakšna lesena Riva se poda življenjskemu slogu »wannabe« vohuna, kot se poda Šeruga na motor. Ko je prišlo vabilo na test nove zastavonoše ladjedelnice Marian Boats, modela M800, se mi je v glavi takoj prižgala zelena luč za smoking in metuljčka.

Test je bil napovedan na avstrijskem Wolfgangsee, jezeru znamenitem predvsem kot lokacija snemanja najbolj znanega avstrijskega operetnega filma “Weißes Rössl”. Hotel z istim imenom še stoji in je ena glavnih atrakcij majhnega mesteca, ki se nahaja pol ure oddaljen od Salzburga. Pomembna značilnost tega jezera- še vedno je na njem dovoljeno glisiranje. Zakaj je to pomembno pri električnem plovilu? Preskoči na poglavje o motorizaciji, ali potrpežljivo beri dalje.

Skratka, ni Bonda brez primernega avtomobila. Film Casino Royale je med drugimi sponzoriral tudi Ford, zato se v njem za hip, kot Bondov avto, pojavi Mondeo. Posledično sem se na pot odpravil z Fiesto. Dovolj blizu, če premoreš nekaj domišljije.. Vijugasta in hitra cesta, med pobočji masiva Dachstein je v sončnem poletnem vremenu ravno pravi uvod in hotel, ki od daleč spominja na romantični grad pravo izhodišče za ta test. In iz sobe lahko takoj ugledam dva M800, ki potrpežljivo čakata na nas. Angleži imajo izraz, ki odlično opiše ta prizor, »eye candy«, sladkorček za oči. Eden, prototip in za naše potrebe »foto« čoln, v beli in drugi v seksi temni barvi, z belim usnjem. Navzven skoraj enaka, ob podrobnem pogledu pa se hitro razkrije pot razvoja, od prototipa do serijskega plovila.

Sem že omenil, da je za oblikovanje nadvodnega, podvodnega kot tudi notranjega designa zaslužen slovenec? Ja, Marko Paš je ta, ki se je podpisal pod zastavonošo znamke Marian boats. In opravil je izvrstno delo. Klasične linije, ki se nežno, skoraj neopazno prelivajo iz krme v premec. Bočna pogled, spominja, vsaj mene, na japonsko rezilo. K silhueti pripomore elegantno nagnjeno temno vetrobransko steklo, izdelano iz enega kosa in brez podpornih stebričkov. Podobo dopolnjuje pravi tik, položen na kopalni ploščadi, v kokpitu in na prednji palubi.

Standardna barva je bela, opcijske so antracitno siva (kot na testnem), modra in snežno bela. Notranjost je, kar se tiče izbire barv in tekstila, seveda povsem odvisna od želja kupca, testno plovilo je bilo opremljeno z kombinacijo belega usnja (sedišča in ležalne površine), črnega usnja (obroba Raymarinovega zaslona in zgornji del armaturne plošče) in karbonskih vlaken (armaturna plošča). Končni učinek je, kot lahko vidite na slikah, estetsko zadovoljiv in meša čistost linij z dovolj detajli, da je vse po feng šuju.

Na sredini armaturne plošče kraljuje Raymarinov Axiom zaslon na dotik, ki med drugim podpira povezavo z dronom. Na testnem plovilu boste zaman iskali držalo za pijačo, to prepuščajo odločitvi lastnikov, če si ga zaželite, ga vstavijo na željeno mesto. Krog, ki ga vidite na levi strani, pred kopilotom, pa je QI polnilna točka namenjena brezstičnemu polnjenju mobilnih telefonov. Pred krmarjem se nahajajo klasični analogni merilniki, na vsaki strani volana pa najdemo komande premčnega potisnika (dodatna oprema) in nadzorni zaslon pogonskega sklopa. Sedeži so vzdolžno nastavljivi, z prenovo ki prihaja naslednje leto pa bodo zamenjani za take, ki omogočajo tudi dvig sedalnega dela.   Na sredini kokpita v tleh najdemo podolgovato skladišče opreme, proizvajalec pa obljublja dodatne prostore za vrvi in bokobrane na prihodnjih modelih tudi v bokih.

Sedalni del v klasični U obliki je izdelan iz vrhunskih materialov, in skriva dva manjša predala in hladilni predal. Bimini je povsem skrit, pokrit z blazinami. Zelo zanimiv dvižni sistem pokrova omogoča odkritje in postavitev biminija skoraj brez truda v prej kot minuti. Ko je pospravljen, je povsem nemoteč in nepozorni obiskovalec ga ne bo nikoli opazil.

Sedaj pa zanimivost, Marian M800 je bil od začetka zasnovan kot tender, oziroma odprti tip plovila, zato pod prednjo palubo v premcu najdemo že vgrajeni sedalni del, ki trenutno služi kot odlagališče opreme (z tesnim dostopom). Tender verzija prihaja v roku 2 let, po besedah predstavnika proizvajalca. Tu najdemo vgrajen tudi Bang & Olufsenov zvočni sistem (dodatna oprema) , ki deluje odlično. Celoten kokpit je obkrožen tudi z nežno ambientalno svetlobo, kar v kombinaciji z podvodnimi lučmi na krmi, med plovbo v večernem mraku, deluje zelo učinkovito, da ne rečem romantično.

Ležalna površina, dovolj velika, da se na njo stisnete z spremljevalko, je morda nekoliko preveč nagnjena za poležavanje med plovbo, tako, da mora biti krmar nežen z krmilom ter plinom, ko ima na krovu svojo morsko sireno, izkoriščajočo sončne žarke. Zanimiva funkcija ležalne površine, njen del, ki je podaljšan nad krmno ploščad se s pritiskom na gumb nagne, in tako postane naslonjalo za tistega, ki sedi na kopalni ploščadi in namaka noge.

Plovba je doživetje. Nekaj zaradi lokacije, nekaj zato, ker je v glavi zgodba britanskega vohuna in predvsem zato, ker plovilo daje občutek posebnosti. Materiali, kvaliteta izdelava, izgled…vsak košček prispeva v končno zgodbo. In seveda tišina, po vklopu kontakta se ne zgodi nič, le pisk ki opozori da so motorji vklopljeni. Funkcija Eco drive, omeji moč motorjev, tako, da krmar med manevriranjem ne more po pomoti nenadzorovano pospešiti. Gibanje plovila je mehko, vse od ročice plina do odzivanja krmila. Ročica plina ima na začetku giba nekaj neodzivnosti, morda je takemu dojemanju kriva tišina (strojnica je dodatno zvočno izolirana)zaradi katere imaš občutek da se motor ni odzval, zato se kaj lahko zgodi, da pomotoma dodaš preveč plina in čoln skoči naprej. Zahteva nekoliko privajanja. Pri polnem pospeševanju smo deležni zelo solidnega pospeška, in kmalu po mirni jezerski gladini glisiramo z 32 vozli. Takšno hitrost lahko vzdržujemo naslednje pol ure, potem pa so baterije prazne in zahtevajo daljši postanek. Če se spustimo na povsem spodobnih 17-18 vozlov, bo sok v baterijah zadostoval za približno 2,5h, pri optimalnih (po besedah proizvajalca) 12 vozlih, pa se bomo vozili 3- 3,5h. V praksi na manjšem jezeru, kot je Wolfgangsee, to zadostuje za cel dan na vodi. Trup je oblikovan za mirne vode, torej je v drugi polovici bolj sploščen za manjši upor, vseeno pa je valove nasproti ostalih jezerskih »Bondov« in plebejcev požiral z njemu lastno mehkobo. V zavoj preide nežno in brez velikega nagiba, tako, da potnikov ne bo neprijetno presenetil. Sedeži bi lahko bili višji toda, kot omenjeno, v prihodnosti bodo vgrajevali druge, pomične tudi po višini. Edini pravi položaj za tistega, ki želi biti James Bond, je seveda stoječ. Z veseljem poročam, da je tak položaj na M800 tisti »pravi«, v njem lahko vztrajaš vse 3h.

Kaj povedati za konec? Marian M800 zagotovo ni Tesla med čolni. Za kaj takega je preprosto predober. Kvaliteta izdelave je, za razliko od zgoraj omenjene, primerna ceni, ki jo je potrebno za sanje o Jamesu Bondu odšteti. Cena testnega plovila znaša 340.000€, pri čemer samo pogon stane slabi 2/3 tega zneska. Ne skrbite, na izbiro so tudi šibkejši motorji in manjši paketi baterij, tako da se cena spusti v lažje prebavljive zneske. Občutek pa ostane.

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL