Rolls Royce podira rekorde

Leto 2023 je bilo za Rolls-Royce Motor Cars zelo uspešno, saj sta bila prodaja in povpraševanje po njihovih izdelkih na trgih po vsem svetu velika, prodaja vozil po naročilu pa rekordna.

Zaradi stalnega uspeha posledične rasti zmogljivosti znamke za izdelavo po meri – ob podpori nenehne širitve mednarodne mreže zasebnih pisarn znamke – je bilo oddanih več naročil po meri in v višji vrednosti kot kdaj koli prej. Globalna prodaja 6.032 avtomobilov je bila v skladu z pričakovanji in statusom znamke Rolls-Royce kot mednarodne luksuzne hiše in ne kot proizvajalca, ki temelji na količini. Vsi avtomobili Rolls-Royce so namreč še vedno ročno izdelani na sedežu znamke v Goodwoodu v Združenem kraljestvu in prav vsak ima vključene elemente izdelave po meri.

Medtem ko sta se izjemno priljubljena modela Wraith in Dawn po načrtih prenehala proizvajati leta 2023, je bilo leto najbolj zaznamovano z začetkom proizvodnje in prodaje modela Rolls-Royce Spectre, pri čemer so prve dobave strankam potekale jeseni. Prvi popolnoma električni Rolls-Royce v zgodovini je po zmagoslavni javni predstavitvi oktobra 2022 vzbudil izjemno zanimanje, zlasti med mlajšimi strankami; to povpraševanje se je odrazilo v naročilih, katerih dobave sedaj segajo v leto 2025, in postavilo trdne temelje za popolnoma električno prihodnost znamke.

V letu 2023 je družba napovedala precejšnjo novo naložbo v dom Rolls-Royce v Goodwoodu, da bi povečala zmogljivosti in zmožnosti za izdelavo po meri in podprla rast t.i. Coachbuild” izdelave, torej izdelave karoserij po meri.

Leto 2023 je bilo za Rolls-Royce še eno izjemno leto, z dobrimi prodajnimi rezultati v vseh regijah in v celotnem portfelju izdelkov. Še posebej spodbudno je videti izjemno zanimanje in povpraševanje po modelu Spectre, kar podpira odločitev o sprejetju drzne, ‘povsem električne’ strategije za prihodnji razvoj in proizvodnjo modelov. Rekordna raven naročil avtomobilov po meri, tako po obsegu kot po vrednosti, prav tako poudarja naš položaj v luksuznem sektorju, saj našim strankam ponujamo priložnosti za samoizražanje in personalizacijo, ki jih ne morejo najti nikjer drugje.

Kot novi generalni direktor sem v izjemno srečnem položaju, saj lahko prevzamem odgovornost za podjetje v dobrem stanju, z močnimi temelji in jasno strategijo za rast in razvoj, izjemnimi tehničnimi zmogljivostmi ter osredotočeno in predano ekipo. Veselim se sodelovanja s celotno Rolls-Royceovo ekipo, da bi ohranil ta zagon ter to veliko podjetje samozavestno in prepričljivo popeljal naprej.

Chris Brownridge, izvršni direktor, Rolls-Royce Motor Cars

 

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL