Razkrivamo teme 3. Weekend Food Festivala

Rovinj bo v vikendu od 19. do 21. aprila že tretjič zbirališče poznavalcev in ljubiteljev gastronomije v najširšem pomenu besede.

Weekend Food Festival odpira pereče teme in išče odgovore na aktualne izzive

Rovinj bo že tretjič zbirališče poznavalcev in ljubiteljev gastronomije v najširšem pomenu besede, v vikendu od 19. do 21. aprila pa bo odprl številne aktualne in pereče teme ter se posvetil izzivom, s katerimi se sooča gastronomska scena, ter definiranje kažipotov, ki lahko prispevajo k njeni kakovosti. Tako bosta panela »Dvajset let na vrhu« in »Ali so fine dining restavracije lahko dobičkonosne« odgovorila na vprašanje, kako preživeti, a v povsem drugačnih okoliščinah, o naraščajočem problemu kakovosti storitev pa bo govora na panelu »Njegovo Veličanstvo natakar“. Letošnji program Weekend Food Festivala bo raziskal, kako dobro in kakovostno zares jemo in zakaj zanemarjamo pomen dobrih tradicionalnih restavracij, pa tudi “Zakaj smo Slovenci boljši?“.

Med napovedanimi govorci izstopa Alejandro Serrano, najmlajši kuhar in lastnik istoimenske španske restavracije, ki ji je pri 24 letih prislužil Michelinovo zvezdico in jo je Forbes uvrstil na prestižno lestvico “30 pod 30”. V staro rovinjsko tobačno tovarno bo prispela tudi Maria Paola Gabusi, ena največjih italijanskih strokovnjakinj za oljčno olje in predsednica Kulturnega društva O’Live & Italy, ter nekateri najvidnejši slovenski kuharski mojstri, med njimi Janez Bratovž in Jure Tomič. Na tretjem Weekend Food Festivalu ne bodo manjkali vedno zanimivi Ribarjev sin David Skoko, priljubljeni chef Mate Janković, pa tudi Hrvoje Zirojević, ena najzanimivejših hrvaških chefov Marina Gaši in vrsta drugih atraktivnih gastronomskih imen.

S številnimi chefi in strokovnjaki s področij hrane, pijače, gostinstva, trgovine in hotelirstva bo Weekend Food Festival zaznamovala še boljša gastronomska ponudba. Največja novost je Weekend Food Market z edinstveno ponudbo in posebnim poudarkom na promociji lokalnih specialitet in avtohtonih jedi.

Ta del festivala bo namenjen obiskovalcem, ki želijo uživati v gastronomski ponudbi, vsi tisti, ki bodo poslušali predavanja in sodelovali na delavnicah, pa bodo morali plačati festivalsko kotizacijo.

Tako Weekend Food Festival predstavlja edinstven gastronomski dogodek, ki je tudi platforma za vse tiste, ki jih druži strast do okusov in doživetij, hkrati pa si želimo priložnosti za povezovanje, izobraževanje in izmenjavo izkušenj ter ustvarjanje poslovnih priložnosti, kar je prav tako pomembno. za predstavnike FMCG in maloprodajnega sektorja. Tudi letos se bodo na festivalu predstavili številni proizvajalci in blagovne znamke iz regije, priložnost za predstavitev pa bodo izkoristila tudi manjša lokalna podjetja. Na Weekend Food Festivalu bo potekala že deveta Zlata košarica – slovesna podelitev priznanj najboljšim dosežkom v panogi široke potrošnje z namenom prepoznavanja izjemnih dosežkov v panogi.

Maistra je tudi letos gostiteljica in partnerica tega edinstvenega regionalnega festivala hrane. Zato že zdaj načrtuj, da boš v Rovinju od 19. do 21. aprila in raziskujmo, uživajmo in se povežimo v čarih gastronomije. Vstopnice si zagotovite na uradni spletni strani, vse novice pa lahko spremljate na uradni FB strani

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL