Naziv Tovarna leta 2023 pomurskemu podjetju ROTO – Pavlinjek

Prestižni naziv Tovarna leta 2023 časnika Finance

Komisija, ki je ocenjevala finaliste za Tovarno leta 2023, je v podjetju ROTO – Pavlinjek prepoznala konkretne in merljive rezultate, ki so posledica dosledne implementacije strategije podjetja. Za doseganje zastavljenih ciljev so bile potrebne tudi večje investicije ter nenehno izobraževanje kadrov.

ROTO – Pavlinjek ponuja širok portfelj izdelkov iz polimerov za različne industrije (komponente za električne avtomobile, plovila in avtodome, gasilska vozila, gradbeno in kmetijsko mehanizacijo, komponente za logistiko, karting bariere, marine program, komponente za hranilnike električne energije ter separatorje olja in zraka). Za znane kupce izdelujejo tudi zelo kompleksne izdelke, kot so rezervoarji za gorivo za motocikle za blagovni znamki KTM in Honda. V podjetju izdelujejo tudi produkte za končne uporabnike, kjer so paradni konji čolni Roto 450s in katamarani.

 

Pri nas verjamemo, da se peta industrijska revolucija ne bo odvila počasi, ampak bo zahtevala hitro delovanje in odzivanje ter precejšnje investicije v nove tehnologije. Trajnostna naravnanost in skrb za varovanje okolja bosta v prihodnosti še bolj spremenili način dela in poslovanja, kot ga poznamo danes. Zato želimo v podjetju Roto – Pavlinjek zagotoviti trajnostno prihodnost tako, da povečujemo učinkovitost proizvodnje ter hkrati zmanjšujemo uporabo resursov in energentov. To smo dosegli z uporabo novih tehnologij, ki smo jih povezali z avtonomnimi algoritmi in umetno inteligenco.

Prav tako sta doseganje ničelnega ogljičnega odtisa in uporaba naravnih materialov proiriteti našega podjetja. Zato dajemo pri novih razvojnih projektih glavni poudarek novim generacijam materiala, njihovemu testiranju in certificiranju pred prenosom v serijsko proizvodnjo.” je po razglasitvi rezultatov povedal Matjaž Pavlinjek, direktor podjetja Roto – Pavlinjek.

 

Na slovesnem dogodku v Mengšu je družba prejela tudi priznanje za trajnostno naravnano tovarno. Nagrada pomeni, da podjetje poudarja zeleni prehod in trajnostni razvoj, ki sta nujna za ohranjanje konkurenčnosti slovenske industrije v skladu s cilji podnebne nevtralnosti in krožnega gospodarstva.

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL