Prelomnica za Porsche Slovenija

Porsche Slovenija, MOON in Ngen

Porsche Slovenija je z svojo znamko MOON razodel novico, da se premika na trg električne energije in tako svojim strankam omogoča celotno zgodbo elektrifikacije, od električnih vozil, polnilnic, sončnih elektrarn, upravljanja z energijo (optiMOON) do ekonomične dobave električne energije. Za partnerja v gem zadnjem stadiju so si izbrali slovenskega ponudnika Ngen, enega vodilnih podjetij kar se tiče upravljanja z električno energijo in optimizacijo porabe/obrementive energetskega sistema.

Produktno ime sodelovanja je coMOONity, gre pa za skupnost uporabnikov, ki bodo, s preprostimi besedami povedano, svoje viške električne enrgije “pošiljali” v oblak, s čimer jo bodo “shranili” za prihodnjo uporabo, recimo za polnjenje na katerikoli polnilnici sistema MOON charge (ta sedaj omogoča tudi spletno regstracijo in plačilo brez uporabe aplikacije).

MOON je obenem posodobil tudi svojo pametno domačo polnilnico MOON core, ki je sedaj manjša, hitrejša za montažo in “bolj pametna”.

Novi je tudi sistem sončne elektrarne in baterijskega hranilnika s hibridnim razsmernikom, ki z energetskim upravljanjem optiMOON zmanjšuje kompleksnost sistema, saj dva ločena razsmernika nadomešča z enim samim. Na ta način so stroški za stranko nižji (okoli 650€ je cena), učinkovitost sistema pa višja.

Danilo Ferjančič, generalni direktor Porsche Slovenija: “Kakšne poslovne priložnosti prinaša coMOOnity za stranke? Dejstvo je, da ponujamo vse na enem mestu, od električnih avtomobilov, sončnih elektrarn, hranilnikov energije, sistema za upravljanje optiMOON. Vse iz ene roke in na enem mestu: in z vključeno elektriko naša ponudba v tem trenutku ne bi mogla bolj celovita! Ponudili bomo ugodne pakete, stranka bo imela ves čas vpogled v podatke, konice bomo lahko regulirali na najbolj optimiziran način in stranka bo vedno udeležena pri prihodkih iz zagotavljanja prožnosti. In kar je najboljše, stranka bo v prihodnosti imela svojo elektriko vedno s seboj in jo bo lahko uporabljala na katerikoli polnilnici v MOON charge sistemu.”

Roman Bernard, direktor podjetja Ngen, dodaja »Na ta način postajamo pomemben člen celotne elektrifikacije in to je šele začetek. Povsod po Evropi se zaradi nepredvidljive situacije na energetskem trgu soočajo z enakimi težavami in naša skupna rešitev ponuja odgovore za vse. Nenazadnje tako skupaj sooblikujemo energetsko prihodnost in res sem ponosen, da se je to partnerstvo in z njim že povezane tudi nove ideje za premagovanje energetskih izzivov, zdaj zgodilo tukaj v Sloveniji. Skupen jezik smo našli s podjetjem Porsche Slovenija, ki uspešno premika meje električne mobilnosti, samooskrbe in sistemskega upravljanja ter ima enako vizijo kot mi sami: omogočiti strankam po vsej Evropi dostop do razumljivih in cenovno dostopnih rešitev za družbi bolj prijazen jutri.«

 

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL