Modni DS 3

DS je za predstavitev osveženega najmanjšega člana svoje družine pripravil celovit modni dogodek, z pravo pravcato modne revijo slovenske oblikovalke Tjaše Škapin. Prelestne manekenke so bile odete v “francoski chic” in s tem poudarile poudarek, ki ga DS namenja detajlom in vzbujanju čustev med vozniki svojih vozil. Tudi najmanjši model DS se namreč lahko pohvali z identično pozornostjo, namenjeno podrobnostim in oblikovanju, kot njegovi večji bratje in tako kupci niso prav nič prikrajšani, svet DS se v polnosti odpre pred njimi tudi v majhni embalaži. Kot pri kvalitetnem parfumu.

 

Novosti, ki jih prinaša prenova DS 3:

Nov DS 3 prihaja na voljo v dveh bencinskih motornih različicah PureTech 100 in Pure Tech 130 ter eno 100% električno E-TENSE različica. Slednja ima nov 115kW elektromotor in je izpopolnjena z večjo baterijo (54 kWh). Cena vozila se giblje od dobrih 30 do slabih 54.000 EUR. Novosti, ki jih na zunanjosti vozila lahko takoj opazite so nove full LED luči, ki dajo sprednjemu delu nov izraz. Ne smemo zanemariti nov svetlobni podpis, ki ga nosi tudi nov model DS 7, ki je zdaj postal standardni podpis pri novih modelih. V zadnjem delu je nova antena v obliki plavuti morskega psa, ki vozilu doda malenkost drznejšo obliko. Vzvratni ogledali sta zdaj v novi svetleči črni barvi, na voljo pa je tudi nov izbor platišč, ki vas bo presenetil. Dve novi barvi, rdeča Red Diva in Lak siva popolno dopolnita barvno paleto. V skladu z novimi smernicami poimenovanja znamke DS na zadnjem delu ni več podpis Crossback, ampak, tako kot že pri modelu DS 7, DS Automobiles, ki je zdaj iz poliranega nerjavečega jekla in doda celotnem zunanjemu delu novega modela še večjo eleganco.

Izdelano z veliko skrbnostjo, je notranjost novega DS 3 mešanica vrhunskih materialov, visokotehnološke elegance in pozornost na detajle. Udobno in moderna notranjost, narejena z značajem in sodobnostjo.100% digitalni cockpit je dopolnjen z novim nivojem opreme Opera, ima tudi novi kameri spredaj in zadaj, ki spremljata cesto v visoki resolucij in 360° stopinjskim pogledom. Je tudi prvo vozilo v segmentu B-SUV, ki ponuja tehnologijo pol-avtonomne vožnje. Novi IVI sistem ponuja nov infotainment z 10,3 palčnim zaslonom z DS Iris sistemom, brezžično zrcaljenje z govornim nadzorom funkcije pametnega telefona in celozaslonski prikaz, izboljšana je odzivnost in čas zagona ter ima povezano navigacijo in prenovljeno grafično podobo vmesnika. Na nivoju opreme Opera, vas bodo med vožnjo sproščali standardni masažni, ogrevani in električni sedeži, na ostalih nivojih pa ob doplačilu. Novi DS 3 je dobavljiv na petih nivojih opreme (Bastille, Performance Line, Performance Line +, Rivoli in Opera). Odvisno od nivoja opreme pa je tudi notranjost na voljo v različnih materialih od tkanine, alcantare, zrnatega usnja, do Nappa usnja, ter giljoširane obdelave kovine, diamantnega šiva ter sedežev z vzorcem paščka zapestne ure.

 

 

 

Foto: Žiga Intihar

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL