Matjaž Grm novi generalni direktor Greenline Yachts

Januarja je prišla novica, da je vodenje slovenske ladjedelnice Greenline Yachts, prevzel gospod Matjaž Grm. Največji delničar Vladimir Zinchenko in njegovi partnerji v skupini SVP Group, kateri so lastniki družbe Greenline Yachts, so predstavili ambiciozen poslovni načrt za naslednjih pet do osem let, ki vključuje predstavitev novih modelov večjih dimenzij plovil ter naložbe v nove in obstoječe proizvodne obrate. Novi generalni direktor Matjaž Grm bo vodil podjetje skozi novo poslovno tranzicijo in skrbel za širitev po tem, ko je lani decembra zapustil podjetje Žiga Petač.

Za vodenje širitve podjetja so lastniki ladjedelnice zaupali gospodu Grmu, ki je dejal: “Navdušen sem, da se bom pridružil najbolj inovativni in odgovorni blagovni znamki plovil na svetu. Greenline Yachts zagotavlja edino popolno floto, ki je na voljo z alternativnimi ali konvencionalnimi pogonskimi sistemi – in z načrti za rast modelne palete in proizvodnih zmogljivosti … Veselim se, da bom skupaj z našo vrhunsko ekipo širil našo poslovno mrežo in prelomni portfelj izdelkov.

V Sloveniji rojeni Grm ima več kot 13 let izkušenj na različnih položajih v sektorju športnih izdelkov in navtike, 14 let pa je deloval v sektorju počitniških prikolic kot izvršni direktor S&M v podjetju Adria, ki je pod njegovim vodstvom postalo vodilna blagovna znamka RV v Evropi. Grm v podjetje prinaša bogato strateško, operativno in večnamensko znanje ter se bo osredotočil na povezovanje upravljanja blagovne znamke, prodaje in izdelkov podjetja Greenline z operativnimi strategijami.

Luca Raumland, ki se je podjetju pridružil leta 2017 in od takrat opravljal funkcijo vodje prodaje in trženja, prevzema položaj direktorja prodaje in trženja ter skrb za razvoj poslovanja.

Novi vodstveni ekipi se je pridružil tudi Peter Meyer, lastnik podjetja Boatyard Solutions, ki bo naslednjih 12 mesecev opravljal funkcijo začasnega operativnega direktorja. Meyer je svetovalec v proizvodnji  s 35-letnimi izkušnjami na področju proizvodnje in nabave v navtičnem sektorju.

Vladimir Zinchenko je poudaril potrebo dodatnih kapacitet z enostavnim dostopom do morja zaradi povpraševanja po vedno večjih plovilih, katera ne morejo biti več odvisna od cestnega prevoza. »Iskali smo lokacijo na obali, kjer bi lahko zgradili dodaten proizvodni obrat. Potencialne lokacije smo našli tako v Sloveniji kot na Hrvaškem, projekt pa bomo začeli izvajati v naslednjih 12 do 14 mesecih« je povedal Zinchenko, ki bo prevzel vlogo v svetovalnem odboru in se osredotočil na razvoj nove ladjedelnice.”

Greenline je ena od redkih ladjedelnic, ki je že mnogo pred ostalimi ponujala H-pogon in povsem prilagojen električni pogon motornih plovil. Vizija podjetja ostaja poleg nenehnega razvoja in novih rešitev, še sooblikovanje odgovornega odnosa do navtike in plovil. Zato je že leta v samem vrhu inovativnih in naprednih plovil s poudarkom na okoljsko vzdržnost.

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL