Elan z novo nagrado

Elan je letošnji prejemnik prestižne nagrade WIPO IP Enterprise Trophy

Namen nagrade je slovenska podjetja spodbuditi, da okrepijo sodelovanje z javnimi raziskovalnimi organizacijami. Kot dobro prakso želijo izpostaviti tista podjetja, ki v svojem poslovanju nenehno in metodološko uporabljajo sistem intelektualne lastnine. »V Elanu aktivno upravljamo posamezne elemente intelektualne lastnine. Po eni strani kot zelo inovativno podjetje aktivno ščitimo svoje izume s patenti, po drugi strani pa  kot globalna blagovna znamka strateško upravljamo naše zaščitene blagovne znamke. Elan je blagovna znamka za zabavo in prosti čas v naravnem okolju, vendar pa intelektualno lastnino jemljemo zelo resno. Zato smo resnično ponosni, da je bilo naše delo prepoznano s strani Svetovne organizacije za intelektualno lastnino in da smo letošnji prejemnik nagrade WIPO IP Enterprise Trophy,« je poudaril podpredsednik družbe Elan in direktor zimske divizije Leon Korošec.

Edini globalni proizvajalec smuči, ki smuči že 77 let proizvaja ročno, s 100 % zeleno električno energijo in 100 % v slovenskih Alpah, je do sedaj za svoje dosežke prejel številne nagrade. Žirije po vsem svetu prepoznajo Elanovo inovativnost, vizualno dovršenost in tehnično ter tehnološko odličnost.

WIPO IP Enterprise Trophy je Elanu podelil nagrado, ker je ocenil, da aktivno sodeluje z različnimi javnimi raziskovalnimi institucijami, da imajo njihovi izdelki ustrezno intelektualno patentno zaščito in se promovirajo na različnih sejmih in dogodkih po svetu. Prav tako so z raznolikimi izobraževalnimi institucijami ter klubi povezani skozi programe družbene odgovornosti in imajo implementiran program trajnostnega razvoja ter nižanja ogljičnega odtisa. Med svojimi zaposlenimi pa nenehno in konceptualno vzpodbujajo kreativnost in inovativnost. »Nagrada Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO) pomeni priznanje za kontinuirano in uspešno delo pri iskanju inovativnih in inventivnih tehničnih rešitev na področju smuči in smučarskih sistemov. Rezultati tega so številni podeljeni patenti doma in predvsem v tujini, kar vpliva na uspešnost projektov in krepitev ugleda blagovne znamke Elan,« je dodal razvojni konstruktor Matjaž Žagar.

Tudi letos pa so prejeli prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot, ki spada med najbolj cenjene oblikovalske nagrade na svetu in hkrati pomeni izjemne oblikovalske dosežke. Letos je ta čast doletela smuči Ripstick Tour 104, ki so nastale v sodelovanju z legendarnim Glenom Plakom. Na področju produktnega oblikovanja pa te so smuči pred kratkim prejele tudi nagrado Oblikovanje leta, ki jo strokovna žirija v okviru slovenskih nagrad za oblikovanje podeljuje izdelkom, ki so nastali v obdobju zadnjega leta ter po oblikovalskih kriterijih predstavljajo izrazit presežek in odličnost na področju produktnega oblikovanja v Sloveniji.

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL