Rast cen nepremičnin se nadaljuje

Stanovanjske nepremičnine so se na letni ravni podražile  za 15,6% (iz drugega kvartala 2021 napram drugemu kvartalu 2022), v samem drugem kvartalu pa za 3,5%, je objavil SURS. Obseg prodanih poslov se je nekoliko znižal zaradi kroničnega pomanjkanja izgradnje novih stanovanjskih enot, obeti za nadaljnjo rast cen pa so odlični.

V času inflacijskih pritiskov je ljubljanski nepremičninski trg odlična naložbena priložnost. Za to obstaja vsaj pet prepričljivih argumentov.

Stanovanja Schellenburg nudijo prostornost in omogočajo udobnost življenja po vaših merilih.
 1. Povpraševanje je bistveno večje od ponudbe.

Primanjkljaj na trgu je približno 30.000 stanovanjskih enot. Zaradi manka prostih zemljišč s primernimi (rezidenčnimi) prostorskimi akti, pomanjkanja gradbenih firm in zaradi dolgotrajnih postopkov pridobitve gradbenih dovoljenj se ta trend ne more bistveno spremeniti.

 

 1. Ljubljana je privlačna prestolnica z velikim selitvenim prirastom.

Po podatkih SURS za leta 2012 do 2022 se v Ljubljano priseli okoli 1000 novih prebivalcev na leto. Novih stanovanjskih enot pa se letno zgradi le približno 500.

 

 1. Rast vrednosti nepremičnin je statistično praviloma višja od inflacije.

Rast vrednosti nepremičnin je v času višje inflacije praviloma vedno nekaj odstotnih točk nad inflacijo samo. To pomeni, da je vaša naložba relativno varna pred padanjem vrednosti denarja v primerjavi z drugimi, bolj tveganimi naložbami.

 

 1. Investicija se poplača prej kot v osmih letih.

Ljubljanski nepremičninski trg je v zadnjih treh letih zabeležil 12- do 15-odstotno letno rast vrednosti. Donos iz naslova oddajanja v Ljubljani znaša 2 do 3 % vrednosti nepremičnine letno. Oboje skupaj pomeni, da se lahko vaša naložba povrne prej kot v osmih letih.

 

 1. Upočasnitev investicij bo še dodatno spodbudila rast cen nepremičnin.

Rast cen gradbenega materiala in storitev v gradbeništvu je zavrla investicije zasebnih investitorjev v novogradnje. Glede na trenutno povpraševanje na trgu nepremičnin je moč sklepati, da bodo zaradi manka novih nepremičnin na trgu, cene nepremičnin še naraščale.

125 premium stanovanj Schellenburg čaka na vas na imenitni lokaciji v središču Ljubljane.

Naložba v nepremičnine v Ljubljani je torej zelo pametna naložba, ki je poleg tega še varna in vsak dan bolj donosna – naložba v nepremičnine je naložba v vašo prihodnost. Toda take priložnosti so omejene. Ne zamudite svoje! 

Kontakt: 00 386 40 505 081

E-mail: info@schellenburg-living.com

Revija 10-11/2021

 • INTERVJU: Jure Tomše
 • PROJEKT: Beneteau First 36
 • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
 • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
 • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
 • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
 • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
 • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
 • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL