Nova kolekcija Paole Lenti v sodelovanju z Espen Øino

Nova kolekcija, ki jo je oblikoval Espen Øino za Paolo Lenti, je zasnovana za življenje na morju, vendar je prav tako primerna za vrtno okolje.

Prva kolekcija, ki jo je oblikoval znani oblikovalec superjaht Espen Øino za Paolo Lenti je bila premierno predstavljena na Monaco Yacht Show-u nekaj dni nazaj. Valovci smo bili prisotni in ob tej priliki spregovorili tudi nekaj besed z oblikovalcem- več o tem si boste lahko prebrali v prihajajočih številkah, tu pa nekaj besed o kolekciji.

Zložljiv stol in ležalnik Capri, mali fotelj Sabrina in platforma Elianto, izhajajo iz skupne filozofije brezčasnega oblikovanja. Vodilna ideja kolekcije je iskanje elegance v bistvu predmeta.

»Vsak kos smo natančno izdelali – pravi Espen Øinoin bili pri tem zelo pozorni do vsake najmanjše podrobnosti. Vsaka linija, izbira materiala in končna obdelava so zasnovani tako, da sta usklajeni oblika in funkcija, tako da lahko zagotavljata izjemno izkušnjo na prostem.”

Projekt je prav tako namenjen zmanjševanju vplivov na okolje z uporabo recikliranih materialov. Modra podloga je tako na primer narejena iz poliestrskih vlaken Aerelle® , je dokaz te skupne zavezanosti, saj je ustvarjena iz reciklirane plastike nabrane ob rečnih strugah in na morju.

Kar to kolekcijo resnično razlikuje od drugih je njena izjemna prilagojena življenju na morju. Strog pristop Espena Øina do funkcionalnega oblikovanja, izpopolnjen z bogatimi izkušnjami dobljenimi pri oblikovanju mega in super jaht, je omogočil združitev luksuza z vsakodnevno praktičnostjo, kar dopolnjuje strokovno znanje Paole Lenti na področju raziskav materialov.

Stol Capri in ležalnik, ki sta zložljiva in enostavna za shranjevanje, ter tako ustvarita prostor v kompaktnem prostoru okoljih. Sabrina s svojimi velikodušnimi proporci spodbuja družabne trenutke za mizo med podaljšanimi večerjami ali sestanki na krovu. Končno, Elianto s svojo krožno zasnovo potnikom omogoča, da sledijo soncu brez premikanja sedeža.

Za vse naše kolekcije uporabljamo strožje postopke testiranja, kot jih zahtevajo veljavni predpisi, in preverjamo vsako komponento posebej,” pojasnjuje Anna Lenti, izvršna direktorica. “Aluminij, jeklo, barve in tkanine so pod skrbnim nadzorom naših tehnikov, saj smo zavezani k zagotavljanju dolgoročnega strukturnega in estetske lastnosti naših izdelkov.

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL