Podelitev nagrade

Nagrada “Ocean Tribute” 2022

Odpira se letošnji natečaj/tekmovanje za prestižno nagrado

Z uvedbo nagrade “ocean tribute” leta 2017 so si monaška fundacija princa Alberta II, nemška fundacija Ocean in boot Düsseldorf zadali jasen cilj: podpreti ljudi, projekte ali pobude pri njihovi zavezanosti ohranjanju morja. Od leta 2018 se nagrada v vrednosti 20.000 € podeljuje letno. Ugledni dobitniki nagrad, kot sta hamburški mornar in udeleženec Vendée Globe Boris Herrmann, s svojo ekipo Malizia winner 2019 dajejo nagradi velik mednarodni pomen.

Razpis za nagrado “ocean tribute” 2023 se je pravkar začel in zainteresirani projekti se lahko prijavijo: https://oceantributeaward.boot.de/en/Apply_now.

Vabljene so prijave za pobude, ki razvijajo inovativne in v prihodnost usmerjene tehnologije za zaščito in ohranjanje oceanov, prispevajo k zmanjševanju odpadkov in tako zagotavljajo čistejša morja ali spodbujajo trajnostno upravljanje za zaščito morskih in obalnih ekosistemov. Prijave oddajte na spletno stran s podrobnim opisom najkasneje do 31. avgusta 2022.

Strokovnjaki s področja znanosti in raziskav, predstavniki vpletenih  fundacij in boot Düsseldorf bodo nato ocenili prispevke in izbrali pet prepričljivih projektov. Žirija daje poseben poudarek praktični učinkovitosti projekta, vključevanju čim večjega števila ljudi v iniciativo in povezovanju z drugimi morskimi aktivisti. Pet nominirancev za zadnji krog bo od oktobra predstavljenih na spletni strani nagrade “ocean tribute” in na kanalih družbenih medijev boot Düsseldorf .

Zainteresirana javnost lahko zdaj za svojega favorita glasuje na »javnem glasovanju«. Direktor boot Petros Michelidakis pojasnjuje: »Zmagovalec nagrade ‘ocean tribute’ 2023 bo tisti, ki bo zbral največ glasov javnega glasovanja in strokovne žirije ter bo prejel ne le privlačno denarno nagrado, ampak bo tudi podeljen v ekskluzivna postavitev “blue motion night” v boot Düsseldorfu januarja. Tega žal zaradi pandemije v zadnjih dveh letih ni bilo mogoče izvesti v živo, zato nam je javna podelitev nagrade še toliko bolj pri srcu. Postala je stalnica v vrstah akcij za ohranjanje morja. In dokler so vode in morski habitati v nevarnosti, si bomo še naprej prizadevali za njihovo zaščito.” 

 

Domače pristanišče za mednarodne vodne športe boot Düsseldorf se bo ponovno zasidral na Renu od 21. do 29. januarja 2023.

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL