Krpani v »igri živcev« zabeležili še eno drugo mesto

SSL Team Slovenia je v tretjem plovu finalne serije zlatega pokala SSL uprizorila sijajno predstavo in z drugim mestom izboljšala možnosti za napredovanje v naslednji krog. Zmago je ponovno slavil Tahiti, ki pred odločilno regato ostaja neporažen.

Morska arena pred Las Palmasom je spretnosti najboljših jadralcev iz 16 držav tretji tekmovalni dan preizkušala z muhastim šibkim vetrom, ki je dodobra načel živce sodelujočih posadk. S spreminjanjem smeri in jakosti je večkrat premešal vrstni red na regatnem polju in začinil dogajanje do zadnje sekunde.
Najbolj napet spopad je potekal med Slovenijo, Bolgarijo, Tahitijem in Perujem , ki se je začel s pobegom Slovenije na desno stran polja, kjer so Krpani po slabšem startu hitro nadoknadili zaostanek in na prvo oznako prijadrali z drugim časom, takoj za Tahitijem. Slednjemu je bil nato dosojen kazenski obrat ker je Sloveniji na nedovoljen način odvzel prednost in med izvajanjem le-tega so se Slovenci odpeljali na čelo flote.
Z brezhibnimi manevri in pravilnimi taktičnimi odločitvami je slovenska ekipa v drugi stranici uspela povečati prednost pred zasledovalci na 59 sekund, a med zadjo vožnjo z vetrom v krmo se je znova zapletlo. Peru je med poskusom napada Krpanom odvzel veter, njun dvoboj pa je izkoristil Tahiti in ju prehitel iz ozadja. Ko so se Krpani končno znebili Južnoameričanov je veter že toliko oslabel, da je o razpletu odločala le še sreča, ki je bila tokrat na strani Tahitija.
Za nami je težek dan na vodi. Na trenutke je bila regata na meji regularnosti kar se tiče vetrovnih razmer. Jadranje je bilo zelo težko in nepredvidljivo. Veliko smo se mučili z nastavitvami jader, koti, premikanjem teže, taktiko, tako da smo kljub šibkemu vetru precej utrujeni,” je ob povratku na obalo dejal Vasilij Zbogar in dodal, da si za jutrišnji odločilni obračun želijo predvsem več vetra.
Vir: SSL Krpani

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL