CLE Coupe

Mercedes Benz na ceste vrnil pravega gosposkega GT-ja

Danes je Mercedes Benz Slovenija predstavil novega coupeja, CLE Coupe. Gre za edini coupe model tega nemškega proizvajalca in nadomešča prejšnja C Coupe in E Coupe, lahko bi rekli, da so jih združili v en, večji model. Z dolžino 4.850 mm je namreč za 17 mm daljši od prejšnjega E coupeja. Lepo je videti, da prozvajalec vztraja in izboljšuje to klasično elegantno linijo avtomobila, ki je v današnjem “SUV času” tako zelo redka. Bodo pa kljub temu vse izvedenke novega CLE-ja v skladu z modernimi smernicami, saj bodo opremljene z blago-hibridno tehnologijo (17 KW električnim motor) in posodobljenim sistemom MBUX (na katerem delujejo tudi aplikacije kot je na primer Zoom).

Avtomobil je seveda navzven in navznoter nezamenljivo Mercedes Benz, pri čemer linije segajo bolj k eleganci kot športnosti, razen seveda pri najmočnejših AMG izvedenkah. Zunaj lahko klasično izbirate med Avangarde in AMG line izgledom, pri motorjih pa trenutno med 1 dizelskim (220d) in 4 bencinskimi, prihaja pa tudi priključni hibrid in seveda najmočnejše izvedenke hiše AMG.

Od pomembnih informacij je treba povedati še, da je prtljažnika za 420 litrov, zmore vleči 1.800 kg, na zadnjih sedežih pa ima odrasla oseba višne 180 cm dovolj prostora za noge, a nekoliko premalo za glavo. Kvaliteta izdelave je na prvi otip solidna, cene pa se začno pri 63.290 evrih za osnovni bencinski motor (65.290 za dizel) in segajo do 99.900€ za izvedenko CLE 53AMG (kasneje bo na voljo tudi 63AMG).

Novi CLE Coupe je že možno naročiti tudi v Cabrio izvdebi, naročilo obeh opciji pa je že možno…bo pa treba pohiteti z naročilom, ker je več kot polovica predvidene slovenske kvote vozil že prodana.

Mercedes Benz v Sloveniji leto sicer zaključuje z dobrih 15 odstotki večjo prodajo osebnih vozil kot v letu 2022, v letošnjem letu pa bo predstavil še 6 novih modelov in 12 prenovljenih. Zelo pomemben element izkušnje te znamke predstavlja klub zvestobe Mercedes Benz Exclusive, ki bo letošnje leto v fokusu naporov znamke.

 

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL