AI-spiracija 2024 združuje inteligentno s koristnim

20. septembra bo v Klubu Cankarjevega doma potekala AI-spiracija 2024: Kako in kaj z umetno inteligenco v letu 2024, prvi marketinški dogodek v Sloveniji, namenjen pregledu svetovnih AI-trendov, najuporabnejših AI-orodij ter primerov dobrih praks in AI-rešitev domačih podjetij.

Dogodek pod okriljem Marketing magazina obljublja hiter in izčrpen pregled vsega, kar morate danes vedeti o umetni inteligenci (AI). Več kot 15 tujih in domačih strokovnjakov s področja AI bo s konkretnimi primeri predstavilo današnji svet marketinga, ki je prežet z AI, in predstavilo delovanje in način »razmišljanja« AI. Odpravili bodo strahove in predsodke v zvezi z AI ter vam dokazali, da je vse skupaj bolj preprosto, kot si mislite. Program si lahko pogledate tukaj.

1 dan, 3 sklopi, 15+ govorcev

Oder bo odprl sklop predavanj o AI-trendih. Strokovnjak za umetno inteligenco s Fakultete za elektrotehniko UL Simon Dobrišek bo »za zajtrk« postregel s spremembami ter pozitivnimi in negativnimi vidiki razvoja AI. Svetovne AI-trende in njihov vpliv na kreativnost in ocenjevanje del bo osvetlil Nicolas Huvé, operativni direktor pri Epica Awards. Za konec sklopa bo Andraž Štalec, direktor in soustanovitelj iz podjetja Red Orbit, obiskovalce popeljal čez evolucijo, transformacijo in eksplozijo umetne inteligence od znanstvene fantastike do neizogibne prihodnosti dela, predvsem na področju marketinga.

V naslednjem sklopu o AI-orodjih bodo obiskovalci spoznali različna orodja, s katerimi se da narediti več in bolje z manj truda. O GPT-orodjih in kako se z njimi pogovarjati brez (nepotrebnega) razočaranja bo govoril Matej Golob, soustanovitelj in vodilni partner v podjetju CorpoHub. Z Urošem Svenškom, vodjo digitala na Agenciji 101, bodo obiskovalci odkrivali, kaj se da početi z lastnimi marketinškimi AI-rešitvami in kaj se bo dalo v prihodnosti. Na predavanju konzultantke strojnega učenja Špele Poklukar iz podjetja Endava se bodo udeleženci seznanili z jezikovnimi modeli za generiranje vsebin in od bliže spoznali orodje LlamaIndex. Umetn(išk)o inteligenco in AI-orodja za vizualno ustvarjanje bo predstavil oblikovalec Luka Tišler. Uporabo AI v trženjskih raziskavah in pri analizi podatkov ter učinkovitost AI bo udeležencem približal Andraž Zorko, partner in direktor v podjetju Valicon.

Drugi sklop o AI-orodjih bo zaključila okrogla miza z naslovom »Ali nas bo AI nadomestila?«. V »boju« za svojo službo se bodo pomerili podizvajalec aka fotograf Primož Lukežič, predstavnica naročnika Kristina Gregorc aka vodja digitala in CX v Mercatorju in predstavnik agencijske strani Gašper Štern aka umetniški direktor v agenciji AV studio. Debato bo vodila novinarka Katja Štok.

Zaključni sklop bo v luči AI-rešitev in uspešnih primerov iz prakse. Obiskovalci bodo lahko prisluhnili Igorju Pauletiču, soustanovitelju podjetja FrodX, ki bo s konkretnimi primeri predstavil optimizacijo, avtomatizacijo, personalizacijo in integracijo AI v CX. Živa Deu, vodja digitalne strategije v Atlantic Grupi, bo ovrednotila prednosti in nevarnosti uporabe AI pri znamčenju uveljavljenih znamk, kot je Argeta. Prihodnosti vplivnostnega marketinga in kako lahko AI pripomore k uspešnejšim kampanjam z vplivneži, se bo posvetila Nika Kristina Butina, soustanoviteljica podjetja Epidemic. Dr. Martin Jakomin, podatkovni znanstvenik iz podjetja Outbrain, bo predstavil trende programatičnega oglaševanja, kjer AI igra ključno vlogo pri povezovanju spletnega občinstva z oglaševalci. Zakaj se moramo bati ljudi in ne umetne inteligence, bo v zaključnem predavanju odgovoril Boštjan Prijanovič, partner in direktor v agenciji New Moment.

Pred desetletji smo se bali, da nas bodo zamenjali računalniki, programi ali internet. Podobno velja za AI, ki zagotovo ne bo nadomestila ljudi, bodo pa tisti s poznavanjem AI zagotovo v prednosti pred drugimi. AI-spiracija 2024 je namenjena vsem, ki delujete na področju marketinga in želite biti korak pred drugimi. S predavanji in izmenjavo znanj boste ugotovili, da je AI dobrodošla prednost in da nove inteligentne tehnologije niso grožnja, temveč izziv. Prej ko boste razumeli, kako AI pametno vključiti v svoje delo in poslovanje, bolj učinkoviti in uspešnejši boste.

Prijave za dogodek AI-spiracija 2024 so že odprte. Preverite govorce in se prijavite tukaj. Število mest je omejeno.

 

(Opis slike: Udeleženci okrogle mize »Ali nas bo AI nadomestila?« v obliki avatarjev, ki jih je s pomočjo AI ustvaril Luka Tišler.)

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL