LUŠTno, sveže in sočno iz Premurja

Če ste navdušeni nad morjem in navtiko, potem veste, kako pomembno je uživati v kakovostni in sveži hrani, ki vas napolni z dobrim razpoloženjem. Zato vam predlagamo, da poskusite slovenske paradižnike LUŠT, ki so še vedno sveži, sočni in slovenski. Z njimi lahko obogatite svoje obroke in se razvajate s sladkobo in sočnostjo, ki vas spominjata na poletje in morje.

Paradižniki LUŠT so pridelani na integriran način, ki je prijazen do narave in zdravja ljudi. V zimskih mesecih rastejo v rastlinjaku v kraju Mala Polana, ki se razteza na 34.000 m2. Pridelavo pozimi jim omogoča okolju prijazen Sistem za zimsko vzgojo. Paradižnike pa LUŠTovci ročno oberejo le kakšen dan, preden jih dostavijo trgovinam. Paradižniki LUŠT so zato rdeči in aromatični, saj dokončno dozorijo na rastlini.

Letošnja novost je Datljev paradižnik LUŠT , ki je privlačne oblike in poželjivo rdeče barve. Idealen je za prigrizke, solate, omake in druge jedi, ki potrebujejo malo sladkobe in svežine.

Pri LUŠTu pridelujejo paradižnike različnih barv in oblik, ki vas bodo navdušili s svojo pestrostjo in okusom. Poleg srednje plodnih paradižnikov, kot sta Mali grozdasti paradižnik LUŠT in Slivov paradižnik LUŠT, pridelujejo tudi drobnoplodne sorte, Češnjev paradižnik LUŠT in LUŠTek, ki je mešanica pisanih češnjevih paradižnikov.

Paradižniki so primerni za različne načine priprave in uživanja, od solat, sendvičev, juh, pic, testenin, rižot, do pečenja in kuhanja. Odlični pa so tudi kot prigrizek ali pa kar tako. Paradižniki LUŠT so na voljo v vseh večjih trgovskih sistemih po Sloveniji, Osrednji ljubljanski tržnici in na njihovi LUŠTni domačiji v Renkovcih, kjer lahko spoznate način pridelave paradižnika in okusite pridelke.

LUŠTni paradižniki so pridelani lokalno, zato so transportne poti od rastlinjaka pa do kupcev kratke, kar pomeni manjši ogljični odtis in večjo svežino. Lokalno pridelana zelenjava je namreč sveža in optimalno dozorela ter ima posledično višjo vsebnost vitaminov in mineralov. Paradižniki LUŠT so tako odlična izbira za vse, ki cenijo kakovost, svežino in trajnostni način pridelave.

Podjetje Paradajz, d.o.o., ki prideluje paradižnik pod znamko LUŠT, je trajnostno naravnano in družbeno odgovorno podjetje, ki skrbi za okolje in zadovoljstvo svojih zaposlenih ter kupcev. Zato pridelujejo sočne in pisane paradižnike, ki obarvajo vaše obroke in v njih vnesejo svežino.

 

Pa LUŠTen tek!

 

 

 

 

 

 

 

 

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL