Foiler Wingman Gen 2

Kot smo že večkrat zapisali, je edina trenutna dobra povezava z električnim pogonom in večjo zmogljivostjo plovilo na hidrokrilih. To ponuja mirno in tiho plovbo in neprekosljivo udobje. Enata, mednarodna proizvodna skupina s sedežem v Združenih arabskih emiratih, je predstavila posodobljeno različico Foilerja s pripisom Wingman Gen 2. Nadgrajeni nadzorni sistem Wingman Gen 2 je dvakrat zmogljivejši od prvotnega in omogoča še več pametnih funkcij, vključno z možnostjo spremljanja in nadzora nekaterih funkcij prek mobilnega telefona.

 

Izpopolnjeni nadzorni sistem Wingman Gen 2

Ko so pri Foilerju, predstavljenem že pred petimi leti, predstavili tehnologijo iz Pokala Amerike na motornem plovilu, so vedeli, da bo prišlo do novega razvoja in posodobitev. Pri tem so s Carbon Foilerjem dokazali, da premikajo meje, ko so z 9,8 metra dolgim čolnom dosegli hitrost 40 vozlov. Njihov navtični oddelek je dokazal učinkovitost in dosegel plovbo na hidrokrilih že pri 12 vozlih hitrosti. Čeprav plovilo upravlja napredna tehnologija, je njegovo upravljanje sila enostavno. Sistem upravljanja Wingman je pomagal zmanjšati skupno težo za 200 kg, hkrati pa je spremenil plovilo v pravo “pametno plovilo”. Wingman Gen 2 spremlja in analizira podatke iz več kot 250 podatkovnih točk na plovilu in omogoča upravljavcu plovila še večji nadzor nad porabo goriva in vzdrževanjem oziroma posodabljanjem podatkov preko internetne povezave. Sistem se tako nenehno izboljšuje in optimizira ter ga je možno nadgraditi tudi na že obstoječa plovila. Sistem je v sklopu širitve programa tudi na brezpilotna letala uporabljen tako na plovilih kot Enatinih brezpilotnih letalih.

 

Doseg igrače za superjahte

Pri potovalni hitrosti 30 vozlov ima »leteče« motorno plovilo Foiler s svojim 300-litrskim rezervoarjem goriva doseg 130 navtičnih milj. Za plutje po marinah ali pristaniščih oziroma naravnih območjih, kjer je zaželena tiha plovba, ima hibridni pogonski sistem možnost 10-minutne neslišne plovbe na baterijski pogon s hitrostjo do 10 vozlov. Za enostavno vzdrževanje in spravilo ob neuporabi se zložljiva hidro krila in pogonski sklop dvignejo in prestavijo v položaj izven vode. Tako se bistveno zmanjša potreben prostor za hrambo, kar je še posebej primerno in dobrodošlo za shranjevanje plovila v garažnem prostoru na super jahti.

Revija 10-11/2021

  • INTERVJU: Jure Tomše
  • PROJEKT: Beneteau First 36
  • TEST: Bavaria C 42, Absolute 48 Coupe, Sirena 68, Ranieri Cayman 28.0
  • NAVTIČNA RAZSTAVA: Salone nautico Genoa, Monaco yacht show
  • PREDSTAVLJAMO: Obletnica Val navtika, S kajakom na 1.400 km dolgo pot,
  • REPORTAŽA: Kam? Na Biokovo!, Carriacou
  • AVTOMOBILIZEM: Hyundai Ioniq 5
  • ŽENSKA RUBRIKA: Sijoča v zimo
  • ŠPORT: Sail GP, Barkolana 53, Rolex Middle Sea Race, Testni dogodek SSL